Пророслі зерна в стиках, 10 х 10 г
Пророслі зерна пшениці в порівнянні з іншими злаками (вівса, кукурудзи), багаті на вміст вітамінів А, С, Е. Вони корисні для онкологічних хворих; людей, схильних до застудних захворювань (туберкульоз, бронхіти); дітей з хворими на легені, схильних до рахіту, дистрофії, а також ефективні при лікуванні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, екземи та ін. захворювань.
У квітні 2004 року, вперше у світовій практиці, пророслі зерна пшениці, вівса та кукурудзи були включені до складу фітокомплексів української компанії «CHOICE». А з липня 2012 року налагоджено випуск пророслих зерен пшениці, вівса, кукурудзи та ячменю у формі суміші як продукту дієтичного та оздоровчого харчування під торговою маркою «ДОБРА ЇЖКА».
У цьому продукті поєднання зерен пшениці, вівса, кукурудзи та ячменю не є випадковим, тому що:
- Пророслі зерна пшениці в порівнянні з іншими злаками (вівса, кукурудзи), багаті на вміст вітамінів А, С, Е. Вони корисні для онкологічних хворих; людей, схильних до застудних захворювань (туберкульоз, бронхіти); дітей з хворими на легені, схильних до рахіту, дистрофії, а також ефективні при лікуванні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, екземи та ін. захворювань.
- Вітамінна активність пророслого зерна кукурудзи набагато вища, ніж у інших зернових. Особливо важливо, що пророслі зерна кукурудзи містять високу кількість вітамінів групи В, а також вітаміну Е. Відмінною рисою пророслих зерен кукурудзи є високий вміст факторів, що впливають на поділ клітин, а також рослинних андрогенів та естрогенів (які підвищують фізичну працездатність, стимулюють проблеми жіночих та чоловічих статевих органів);
- Пророслі зерна вівса за вмістом макро- та мікроелементів посідають перше місце серед злакових культур. Серед них відзначено високий вміст калію, кальцію, магнію, заліза, міді, цинку
- Пророслі зерна ячменю цінні тим, що в них превалюють низькомолекулярні білкові речовини, багаті на активні ферменти (амілаза, протеаза, пероксидаза), а за вмістом макро- і мікроелементів ячмінь займає лідируюче місце серед злакових культур. Білок, який входить до складу пророслих зерен пшениці, вівса, кукурудзи та ячменю містить усі незамінні амінокислоти (до 30% від загального вмісту білка), які є регулятором обмінних процесів в організмі, відіграючи важливу роль у профілактиці ожиріння, атеросклерозу, цукрового діабету інших захворювань.
Зміст основних елементів:
Вітаміни:
А, Е, В1, В2, В3, В5, В6, В9 Н, Холін, РР, С.
Мікроелементи:
Бор, Молібден, Селен, Хром, Залізо, Ванадій, Марганець, Цинк, Йод, Мідь, Фтор.
Макроелементи:
Калій, Кальцій, Кремній, Магній, Фосфор.
Незамінні амінокислоти:
Валін, Ізолейцин, Лейцин, Лізін, Метіонін, Тріонін, Тріптофан, Фенілаланін.
Замінні амінокислоти:
Аланін, Аргінін, Аспаргінова кислота, Гістидин, Гліцин, Глутамінова кислота, Пролін, Серін, Терозін, Цистін.
Кислоти:
Щавлева, лимонна, молочна, янтарна, оцтова, пропіонова.
Цукрові та вуглеводи:
Фруктоза, Глюкоза, Сахароза, Мальтоза, Мальтотріоза, Глюкодифруктоза, Раффікоза, Фруктозан, Арабікоза, Ксилоза.
Ферменти:
Ліпаза, Цитаза, Протеази, Фосфатази, А та В амілази, В-глюкопаза.
Біологічна цінність:
- покращують процеси травлення, у тому числі при дисбактеріозі кишечника;
- нормалізують обмінні процеси в органах та системах організму, у тому числі, у серцевому м'язі;
- підвищують імунологічний захист організму;
- надають загальнозміцнюючу та тонізуючу дію;
- мають антиоксидантну дію;
- підвищують фізичну та розумову працездатність;
- знижують вміст холестерину;
- мають гіпохолестеринемічну дію;
- стимулюють лактацію;
- покращують функцію чоловічих статевих залоз, стимулюють потенцію;
- покращують жовчовиділення;
- мають обволікаючу, жовчогінну і сечогінну дію, сприяють виведенню токсинів і радіонуклідів з організму;
- покращують роботу кровоносної системи, особливо при залізодефіцитній анемії; підвищують вміст гемоглобіну у крові;
- застосовуються при виснаженні нервової системи, що полегшує наслідки стресів;
- використовуються у комплексній програмі при діабеті, ожирінні;
- покращують стан шкіри та нігтів, зміцнюють волосся;
- ефективні при: захворюваннях шлунково-кишкового тракту; хронічних колітах, гастритах та гастродуоденітах; при комплексному лікуванні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, дисбактеріозі, алергії; після перенесених гострих інфекційних захворювань, харчових отруєнь, тривалого застосування антибіотиків та хіміотерапевтичних препаратів, радіоопромінення; вірусних захворюваннях органів верхніх дихальних шляхів. Показання для застосування У харчуванні здорових людей
- при заняттях спортом, фізичних та розумових навантаженнях;
- під час вагітності та годування груддю;
- для профілактики серцево-судинних та онкологічних захворювань;
- з метою покращення обмінних процесів в організмі. У лікувально-профілактичному харчуванні
- у разі порушення діяльності шлунково-кишкового тракту;
- при порушеннях обмінних процесів;
- при порушеннях ліпідного обміну;
- для покращення обмінних процесів при фізичних та розумових навантаженнях.
- за порушення діяльності чоловічих статевих залоз. У дієтичному харчуванні
- при захворюваннях печінки, жовчного міхура, нирок;
- при хронічних холециститах, панкреатитах, колітах, порушеннях функцій чоловічих статевих залоз;
- при лікуванні анемії.
Рекомендується:
дітям із 3-х років; дорослим всіх вікових категорій, особливо жінкам у період вагітності, у післяпологовий період, а також у період лактації.
Вживати:
по 1-й столовій ложці на день, додаючи в сік, кефір, йогурт, каші та ін.
Ефективність:
підтверджено клінічними випробуваннями ІПАГ АМН України, висновок № 01-137.2003
Протипоказання:
до застосування препарату немає.